50-års jubilar i Bilka: Medister i metervis og kød i kilovis

Børge Christensen kan fejre sit flotte 50-års jubilæum.
dato

71-årige Børge Christensen kan fejre sit 50-års jubilæum i Bilka Slagelse, og han har ingen planer om at stoppe med at arbejde lige foreløbig. 

For over 50 år siden gik Børge Christensen i slagterlære i satellitbyen Frederiksberg ved Sorø. Efterfølgende blev han ansat hos købmand Villy Ehlers i Jernbanegade i Slagelse, som byggede et af Danmarks første supermarkederIdagårdsvej. Det blev sidenhen opkøbt af Bilka, og Børge blev dermed en del af Dansk Supermarked, som Salling Group hed dengang. Selv om dåbsattesten viser, at han for flere år siden kunne gå på pension, nyder han at arbejde, og han er stolt af, at han 5. oktober kan fejre sit 50-års jubilæum. 

Jeg kan godt lide at arbejde. Det har jeg gjort, siden jeg var 12 år - jeg ved slet ikke, hvordan det vil være ikke at gå på arbejde. Faktisk er det meget sjældent, jeg tænker på hvor gammel, jeg er, og så længe helbredet holder, fortsætter jeg med at arbejde, men den dag jeg ikke kan holde til det, så smutter jeg,” siger 71-årige Børge Christensen, som til november går ned på en 30 timers arbejdsuge.  

Den største forandring gennem de seneste fem årtier er uden tvivl udviklingen. Da han begyndte som slagtersvend i Bilka, skar man selv 90 procent af kødet ud, og kundernes indkøbsmønstre har også forandret sig med tiden.  

“Det skal være nemmere og nemmere. Dengang solgte vi meget medister, ben, lever og hjerter. Når det var på tilbud, stod vi to mand en hel dag og lavede medister, og var hakket oksefars på tilbud, kørte hakkeren fra vi åbnede, til vi lukkede. Man jagtede tilbud dengang på en helt anden måde end i dag. Hvis der var noget på tilbud, ja så købte kunderne det. Verden har ændret sig,” siger jubilaren, som bor under femminutters cykeltur fra Bilka Slagelse 

Ansvar for pålæg 

Børge Christensen har undervejs i karrieren været produktionsleder i Bilka Slagelse, men blev sidenhen områdeansvarlig for både frost og pålæg, i dag har han ansvaret for pålæg. 

“Jeg er stolt af mit håndværk, og jeg har altid godt kunne lide at bruge en kniv som slagter. Da jeg var produktionsleder, havde vi en slagtermester, seks svende, to elever og seks pakkepiger ansat. Sådan ser det ikke ud i dag, og pakkepigerne findes slet ikke mere,” fortæller han. 

Selv om han har været i Bilka Slagelse i 50 år, har han kun hilst på Herman Salling en enkelt gang. Det var den dag, varehuset åbnede efter overtagelsen fra købmand Ehlers. 

“Han stod og kiggede på vores delikatesseafdeling i seks timer, men vi ved ikke helt hvorfor, for ingen af os gik hen og spurgte ham,” siger Børge Christensen og griner. 

Selv om han ikke længere arbejder som slagter i Bilka Slagelse, fortæller hans chef, slagtermester, Lars Jørgensen, at jubilaren er slagter til fingerspidserne, og at han værner om sit håndværk 

Kilde: Redaktionen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.

Seneste på facebook