Led stillingen som Institutionschef - Institution Arrester Øst med ansvar for 10 arrester i Østdanmark

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du stå i spidsen for en af kriminalforsorgens institutioner, der omfatter 10 arrester i Østdanmark? Har du solid ledererfaring, solide driftsmæssige kvalifikationer og særdeles gode evner for samarbejde, forandringsledelse og kommunikation? Hvis svaret er ja, så har du nu chancen for at søge stillingen som institutionschef ved Institution Arrester Øst med tjenestested i Slagelse.

Som institutionschef får du drifts- og ledelsesansvaret for en organisation med ca. 110 medarbejdere, herunder en chefgruppe bestående af 3 enhedschefer og 10 enhedsledere. Desuden vil du blive chef for et forkontor til institutionschefen, bestående af en ledelseskonsulent, 2,5 administrative årsværk og en sikkerhedskoordinator.

Institutionschefens primære opgaver er:

  • at lede institutionen og dens enheder i forhold til udmeldte mål og rammer
  • at sikre de nødvendige personaleressourcer og kompetencer samt optimal kapacitetsudnyttelse på tværs af institutionen
  • At sikre ensartede sagsgange/sagsbehandling i alle arresterne
  • at sikre et godt arbejdsmiljø - det skal være både trygt og sikkert for vore medarbejdere at gå på arbejde hver dag, og derfor er netop det sikre arbejdsmiljø en strategisk prioriteret indsats
  • at understøtte og bidrage til sammenhæng på tværs af hele Kriminalforsorgen
  • at facilitere samarbejde på tværs af institutionen, området og med øvrige samarbejdspartnere
  • at fastholde arbejdet med fornyelse og modernisering af institutionen, således at den løbende tilpasses de krav, som følger af ændringer i sammensætningen af de indsatte, og hensynet til en både omkostningseffektiv og sikker drift
  • at bidrage aktivt og fornyende ind i områdeledelsen
Institutionschefen indgår i den samlede områdeledelse i Kriminalforsorgen Øst og refererer til viceområdedirektøren i Kriminalforsorgen Øst.

Kvalifikationer

Institutionschefen forventes at være en sikker drifts- og ressourceleder, der også har forståelse for strategiske overvejelser/beslutninger samt interesse for detaljen. Samtidig er det væsentligt, at institutionschefen har en solid helhedsforståelse, herunder på tværs af straffesagskæden. Institutionerne på kriminalforsorgens område skaber resultater i samarbejde, inspirerer hinanden og udnytter de kompetencer, der er samlet på områdekontoret. Det er derfor en forudsætning, at institutionschefen arbejder med en høj grad af gennemsigtighed i beslutningsprocesser m.v.

Institutionschefen skal være en stærk personaleleder, der med gennemslagskraft kan motivere og engagere. Institutionschefen skal bidrage med en synlig og samlende ledelse af institutionens arrester, hvor chefen også ses på gulvet og ude i landskabet. I det daglige skal institutionschefen gå forrest i arbejdet med at udvikle og fastholde en god og attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejderne løbende udvikles, og opgaverne løses effektivt.

Som person skal institutionschefen være robust, tillidsskabende, handlekraftig og stærk i menneskelige relationer. Institutionschefen skal identifi­cere løsninger, træffe beslutninger, implementere forandringer og følge op. Institutionschefen skal være god til pressehåndtering, have politisk tæft, erfaring i arbejde i et politisk system med mange interessenter både internt og eksternt.

Institutionschefen skal have gode kommunikative evner både skriftligt og mundtligt og udstråle en inviterende og positiv autoritet, hvor begrebet ”ordentlighed” præger og karakteriserer ledelsesindsatserne. Institutionschefen skal turde udfordre den eksisterende kultur og skal både kunne lede opad og nedad i et stærkt fagligt funderet miljø, hvor der tillige er stor bevågenhed om institutionens ledelse og drift.

Din konkrete uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende, men der vil blive lagt vægt på din ledelsesmæssige erfaring, gerne fra en offentlig virksomhed og fra større forandringsprojekter i en sådan. Derudover skal institutionschefen evne at tilegne sig viden om og forståelse for kriminalforsorgens problemstillinger, regelsæt og funktion i den samlede straffesagskæde.

Om os

Institution Arrester Øst henhører organisatorisk til Kriminalforsorgen Øst og består aktuelt af Slagelse Arrest, Roskilde Arrest, Ringsted Arrest, Næstved Arrest, Nykøbing Falster Arrest, Kalundborg Arrest, Holbæk Arrest, Hillerød Arrest, Frederikssund Arrest og Bornholm Arrest.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen besættes på overenskomstvilkår i overensstemmelse med rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten med indplacering i løngruppe 1. Såfremt du i forvejen er ansat som tjenestemand, kan du bevare ansættelsen som tjenestemand. Der vil herudover blive aftalt tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer og et åremålstillæg.

Stillingen ønskes besat på åremål og ønskes besat snarest muligt.

Ansættelsesområdet er kriminalforsorgen.

Arbejdsstedet er Institution Arrest i Øst, Rytterstaldsstræde 6, 4200 Slagelse.

Sikkerhedsgodkendelse er en forudsætning for ansættelsen, ligesom at du skal kunne opretholde din sikkerhedsgodkendelse gennem din ansættelse.

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse frem til og med uge 29 til viceområdedirektør i Kriminalforsorgen Øst Lea Bryld på telefon 7255 6813. Fra uge 30 og frem kan henvendelse ske til områdedirektør John Vestergaard på telefon 2620 4911.

Du kan læse mere om kriminalforsorgens organisation og opgaver på www.kriminalforsorgen.dk.

Ansøgningen

Stillingen søges elektronisk via knappen ”Søg stillingen”.

Ansøgning med cv, dokumentation for uddannelse samt andet relevant materiale skal være modtaget senest onsdag den 7. august 2024.

For allerede udnævnte tjenestemænd skal ansøgningen stiles til Kongen.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 33.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Om kriminalforsorgen

Kriminalforsorgen fuldbyrder de straffe, som domstolene idømmer. Det gør vi på vegne af samfundet, og kriminalforsorgen er den eneste, der løser den opgave.

Kriminalforsorgen består af et direktorat, to kriminalforsorgsområder, Kriminalforsorgen i Grønland og 18 institutioner. Vi beskæftiger ca. 4.500 medarbejdere og har en kapacitet på ca. 4.100 pladser.

Kriminalforsorgen er det sidste led i straffesagskæden og er sammen med politi, anklagemyndighed og domstole en af grundstenene i retsstaten. Uden en stærk kriminalforsorg forsvinder fundamentet for et trygt og sikkert samfund, hvor lovovertrædere stilles til ansvar for deres handlinger.

Derfor sover kriminalforsorgen aldrig. Hver dag, hver aften og hver nat går vi på arbejde i kriminalforsorgen. Det gør vi for at få et samfund med mindre kriminalitet og færre ofre.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Slagelse Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Slagelse Arrest, Rytterstaldstræde , 4200 Slagelse

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 07-08-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6080947

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet