24-årig sigtet for 21 bedragerier

Foto: Colourbox.
Profilbillede
dato

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har torsdag morgen anholdt og sigtet en 24-årig mand fra Slagelse for i alt 21 tilfælde af bedragerier ved handel mellem private på internettet.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i den seneste tid modtaget flere anmeldelser fra borgere, som med samme fremgangsmåde er blevet snydt i handler på internettet, hvor de har handlet med en person på Facebook eller DBA. Bedragerierne i denne sag er typisk foregået ved, at gerningsmanden har opsøgt de forurettede på Facebook, hvor han har udbudt koncert- eller festivalbilletter til attraktive priser. De forurettede har derefter betalt gennem Mobilepay eller bankoverførsel for billetten, som de efterfølgende aldrig har modtaget. 

"Selvom det kan være fristende at lave en god og hurtig handel på nettet, så er der flere forholdsregler, man selv kan tage for at undgå at blive snydt. Det er altid en god idé at mødes ansigt til ansigt og handle, følge sin mavefornemmelse og ikke falde for et tilbud, der er for godt til at være sandt. Pas på de hurtige handler, hvor sælgeren presser på for at gennemføre handlen," siger lederen af økonomisk efterforskning, politikommissær Rune Nilsson i en pressemeddelelse.

Den 24-årige, der er tidligere dømt for berigelseskriminalitet, fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Næstved senere i dag. 

Kilde: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi