Bredbånd vs. Fibernet – hvad er forskellen?

Profilbillede
dato

Bredbånd har længe været den primære løsning til at få internetadgang i de danske hjem. Men i dag begynder flere og flere husholdninger at skifte deres internetløsninger til fibernet. Og det er der faktisk også god grund til at gøre. For fibernet kaldes for fremtidens internet og udbredes kun mere og mere.

Men hvad er forskellen på det traditionelle bredbånd og det nye fibernet? Og hvilken løsning er den rette til dine behov?

Forskel på fibernet og bredbånd

En af de største forskelle mellem de to internetløsninger er hastigheden.

De fleste kan nok nikke genkendende til, at bredbåndsløsningen fra tid til anden har resulteret i lange responstider på internettet, lagging midt i gaming eller frosne skærme under en spændende film. Her kunne internetkvaliteten varierer, alt efter hvor mange i husstanden eller ejendommen, der brugte internettet på samme tid. Derudover satte kablerne også en begræsning på, hvor hurtig internetforbindelsen kunne være.

Fibernet er derimod en meget stabil forbindelse, der ikke påvirkes af enheder eller brugere. Det skyldes, at fibernet leveres med såkaldte lyslederkabler, der kan transportere langt større mængde data i en højere hastighed sammenlignet med teknologien i bredbåndskabler – det er altså lynhurtigt!

Hvilken løsning er den rette for dig?

I langt de fleste hjem, vil en fibernetforbindelse sikre en bedre oplevelse.

Men fibernet er især en god løsning for dig, der har en husstand, hvor flere enheder og brugere tilgår internettet samtidigt. Med en bredbåndsforbindelse kan det skabe nogle kurrer på tråden, hvis mange bruger internettet på samme tid – og det giver en langsom og ustabil oplevelse for alle.

Også gaming og hjemmearbejde kan forsødes med fibernet. Fibernet giver nemlig symmetriske up- og downloadhastighed, hvilket betyder, at videosamtaler, online gaming og deling af filer sker lynhurtigt.

Sidst men ikke mindst er fibernettet fremtidens internet. Det er en løsning, der passer til vores teknologiske udvikling, hvor flere enheder og flere brugere skal tilgå internettet. Med fibernet forbliver forbindelsen stabil og hurtig. Den er derfor ideel til vores nuværende behov, som ikke bliver mindre i fremtiden.

Fremtidens internet udbredes hastigt – skal du være med?

Det er endnu ikke alle, der har mulighed for at få fibernet lige nu. Fibernet er dog ved at udbredes i Danmark, og udviklingen går stærkt.

I og omkring de største byer har mange hjem valgt at udskifte en ældre internetløsning med fibernet – mens andre har den lynhurtigere forbindelse i sigte inden for kort tid.

Du kan heldigvis hurtigt finde ud af, om du er en af de heldige, der kan få fibernet. Blandt en af de mest populære udbydere af fibernet er blandt andet Waoo, hvor du nemt kan tjekke din adresse – og se om du kan få glæde af det lynhurtige internet allerede i dag!


Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen