Niklas Larsen: OL-drømmen startede i Slagelse

OL i Tokyo
Profilbillede
dato

24-årige Niklas Larsen fra Slagelse er en af de danske OL-atleter, der har OL-erfaring med i baggagen til Tokyo. Til OL 2016 i Rio rejste han nemlig hjem med OL-bronze i holdløb, og sammen med syv andre ryttere er de danske baneryttere måske de mest oplagte medaljebud i Tokyo.

Ved de seneste tre sommer OL har danske baneryttere nemlig vundet medaljer, og ifølge Morten Bennekou, elitechef i Danmarks Cycle Union (DCU), er der målsætning om to medaljer.

24-årige Niklas Larsen fra Slagelse så egentlig ikke ud til at få OL-billetten, da han pådrog sig en skade i 2019. Men da OL blev udsat, blussede et nyt håb op for slagelseaneren, der vandt OL-bronze i 2016 i baneforfølgelse og VM-sølv i 2018.

Danmark Rundt vinderen fra 2019 satte sig i sadlen og efter en hård genoptræning belønnede banelandstræner Casper Jørgensen ham med en OL-plads til disciplinen 4000-meter holdløb-Omnioum, hvor han skal aflaste den danske banestjerne Lasse Norman Hansen.

Cykelinteressen startede, da han var til Postnord Danmark Rundt med sin far i Slagelse. Dengang fyldte fodbold meget for den dengang 11-årige Niklas Larsen. Efter cykelløbet var knægten fra Slagelse solgt. Fodbolden blev skudt til hjørne, mens cyklingen blev det primære fokusområde.

Hvis man vil følge Niklas Larsen, skal man sidde klar foran skærmen d 5. august fra 8:30.


Kilde: Redaktionen