Peer-medarbejder til DAT-team og sengeafsnit SL5, Psykiatrisygehuset i Slagelse

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Din erfaring med psykisk sygdom og recovery kan blive en kompetence – er du vores nye peer-medarbejder?

Har du personlig bearbejdet erfaring med psykisk sygdom og recovery?
Ønsker du at bruge dine bearbejdede erfaringer til gavn for andre?
Så er du måske den Peer-medarbejder, vi søger til at blive en del af vores tværfaglige DAT-team og sengepsykiatri på afsnit SL 5.

Hvad bliver dine arbejdsopgaver?

Som peer-medarbejder er du ansat til at støtte patienternes recovery-proces ud fra dine egne erfaringer med at komme dig fra psykisk sygdom. Du skal være med til at understøtte, at patienterne deltager mest muligt i egen behandling samt understøtte håbet om, at de kan komme sig fra psykisk sygdom - ligesom du selv har gjort det.

Dit arbejde vil bestå i at varetage individuelle peer-samtaler i sengeafsnittet eller som en del af DAT-teamet. Samtalerne kan være planlagte eller spontane og mere uformelle imens I f.eks. laver en aktivitet, som giver mening for patienten.

Du vil også skulle facilitere gruppeforløb med patienterne blandt andet recovery-gruppe , hvor der i et ligeværdigt rum erfaringsudveksles med fokus på drømme, håb, netværk, interesser, ressourcer og fremtidsoptimisme.

Som peer-medarbejder skal du desuden bidrage til tværfaglige drøftelser om konkrete patientforløb med blik for patientens relationer, interesser og drømme. Når du deltager i tværfaglige fora tager du som peermedarbejder udgangspunkt i dine egne erfaringer fra at have været patient i psykiatrien og gennemleve en recovery-proces, samt generel viden om personlig recovery.

Der er tale om en stilling hvor du ansættes 12 timer ugentligt i vores DAT-team og 25 timer på sengeafsnit SL5.

Hvad rummer stillingen i øvrigt?

  • Du får sparring fra peer-kollegaer i Psykiatrien Vest
  • Du bliver tilknyttet et fælles erfaringsudvekslingsforum for alle peer-medarbejdere i Psykiatrien Region Sjælland
  • Du skal løse mindre administrative opgaver såsom at kommunikere med kollegaer via mail og kalender i Outlook.

Det er afgørende, at du

  • Har bearbejdet dine erfaringer med at komme dig helt eller delvist fra psykisk sygdom, det vil sige, at du har et afklaret forhold til dit eget sygdomsforløb og din recovery-proces
  • Har haft et behandlingsforløb i behandlingspsykiatrien. Behandlingsforløbet skal være afsluttet
  • Har lyst til og evner at bringe dine erfaringer i spil til gavn for andre
  • Har gode samarbejdsevner og anerkendende tilgang til andre mennesker.

Der er ingen formelle uddannelseskrav til dig, men hvis ikke du har en peer-uddannelse/-kursus vil du få den. Erfaring med peer-arbejde er en fordel, men ikke et krav. Du vil blive introduceret til peer-støtte og recovery-teori af PsykInfo og til arbejdet generelt i den enhed, som du skal arbejde i.

Stillingen er på i alt 37 timer ugentligt.

Ansøgningsfrist 20. juli 2023

Ansættelsessamtaler 24. juli 2023

Ansættelse sker hurtigst muligt.

Hvis du gerne vil have oplysninger om jobbet kan du kontakte oversygeplejerske Tina Andersen SL5, tlf 51 42 18 39

Du kan også læse mere om, hvordan vi arbejder med peerstøtte på www.regionsjaelland.dk/peers

Du bliver en del af Psykiatrien Vest:
Et hospital i udvikling med ca. 430 ansatte og hovedfunktioner for voksne over 17 år inden for akutmodtagelse, døgn-, og ambulante funktioner. Psykiatrien Vest har specialfunktioner inden for behandling af affektive tilstande, traumatiserede flygtninge, PTSD og oligofreni. Vi har etableret en Fusionsklinik/Steno-diabetes-psykiatrienhed og har partnerskabsaftaler med Holbæk og Slagelse sygehuse. Vi har egen forskningsenhed med en professor i psykoterapi og flere ph.d. studerende. Derudover indgår vi i en del projekter, der skal sikre tættere samarbejde med vores kommuner. Vi arbejder målrettet med at få nedbragt anvendelsen af tvang. Vores ønske er en psykiatri med fokus på recovery, inddragelse af patienter og netværk, faglighed, etik, uddannelse og arbejdsmiljø.

Psykiatrien som arbejdsplads 

I Psykiatrien Region Sjælland kan du gøre en forskel for hele mennesket. Vi skaber håb, vilje og lyst til livet. Du gør en meningsfuld forskel, når du vælger at arbejde i Psykiatrien. Gør karriere i Psykiatrien, hvis du vil redde mere end liv. Se mere på Jobipsykiatrien.dk – og læs om udviklingsmuligheder, karriereveje og alt det andet som er rart at vide, når man søger nyt job.

Om Psykiatrien
Psykiatrien Region Sjælland er en behandlingspsykiatri, der består af en række sengeafsnit og ambulante enheder rundt omkring i regionen. Vi varetager psykiatrisk udredning og behandling samt akutforpligtelsen i Region Sjælland.

Vi udvikler og formidler en bred vifte af psykiatriske tilbud til regionens borgere, og vi har en anonym rådgivning, som er åben for alle, der har behov for viden eller sparring om psykisk sygdom. Vi forsker bredt med inddragelse af både patienter og pårørende. Vi ser det som en vigtig opgave at uddanne fremtidens medarbejdere, så vi varetager også en stor uddannelsesopgave.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Slagelse Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Region Sjælland, Alleen 15, 4180 Sorø

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 20-07-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://www.regionsjaelland.dk/job-og-uddannelse/jobside?hr=show-job/36522&linkref=20868&locale=da_DK

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5877880

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet