Ekstra ledelseskræfter til det særlige børne- og ungeområde

Profilbillede

Slagelse Kommune ønsker at give børn og deres familier den bedst mulige støtte og har derfor besluttet at styrke ledelseskraften på børne- og ungeområdet.

Området har længe været udfordret på området i forhold til kvaliteten af sagsbehandlingen, arbejdsmiljøet og fastholdelse af medarbejdere på området. Det er et stigende pres på området fik Slagelse Kommune til at iværksætte en ekstern analyse af området.

Det er på baggrund af denne analyse og dens anbefalinger, at der bliver ansat en midlertidig leder fra KL’s konsulentvirksomhed frem til sommeren 2022, der skal have ekstra fokus på det særlige børne- og ungeområde. Den ekstra leder vil i samarbejde med medarbejdere og øvrige ledere og samarbejdspartnere prioritere, hvilke opgaver der skal have særlig fokus.

Ny organisering af området

Ved siden af den midlertidige ledelse af det særlige Børne- og ungeområde skal KL’s konsulentvirksomhed også hjælpe Slagelse Kommune med en vurdering af, hvordan de bedst i fremtiden kan organisere området. Der vil også komme forslag til, hvordan området kan udvikles i fremtiden, forbedring af arbejdsmiljø og fastholdelse af medarbejder.

Den udvikling der er sat i gang, sker på baggrund af at Slagelse Kommune ønsker at byens børn og borgere får den bedst mulige behandling. Ved siden af den ekstra ledelse vil der også blive sat penge af til ekstra sagsbehandlere, så sagsbunkerne kan forsvinde.

Kilde: Redaktionen