Sørby Autocenter slår alarm: Elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko

Brian Gryning, indehaver Sørby Autocenter.
dato

70 procent af de kommende års bilkøbere forventer at vælge en elbil. Herskende myter om, at elbiler ikke har brug for service, får nu alarmklokkerne til at ringe hos Sørby Autocenter.

Ovenpå et rekordhøjt elbilsalg i 2023 viser en ny undersøgelse fra Bilbasen, Elbilkøberne 2024, at 70 procent af de danskere, der forventer at købe en bil inden udgangen af 2025, regner med at vælge en elbil.

– Vi kan nu se, at langt størstedelen af forbrugerne har besluttet sig for en elbil inden for en overskuelig fremtid. Vi ser også, at der nu for alvor også er begyndt at blive handlet en del brugte elbiler, hvor det for relativt kort tid siden primært var nye eller næsten nye, siger Jan Lang, der er markedsanalytiker på Bilbasen.

Selvom det generelt er en positiv udvikling, at der i de kommende år kommer markant flere elbiler på vejene, fravælger mange elbilejere regelmæssig service af bilen. Det får Brian Gryning, der er indehaver hos Sørby Autocenter, der er medlem af AutoPartner og en del af Det grønne e, til at råbe vagt i gevær. Ifølge ham har mange elbilejere nemlig en opfattelse af, at elbiler ikke skal vedligeholdes i samme grad som benzin- og dieselbiler, og derfor skipper mange den regelmæssige service.

– På en elbil er ting som for eksempel bremser ikke markant anderledes fra benzin- og dieselbilers. Disse dele skal holdes ved lige på samme vilkår, som vi er vant til. Det er især vigtigt på tunge elbiler, som ofte kan veje to ton eller mere, siger Brian Gryning.

Elbilkøberne 2024 viser også, at det er den grundlæggende opfattelse hos 84 procent af de adspurgte, at en elbil er billigst at eje på sigt. For at det skal holde stik, er regelmæssig service ifølge Brian Gryning dog nødvendig.

– Man kan lige så godt gardere sig i tide og sørge for at bilen bliver vedligeholdt ordentligt. Det kan nemlig hurtigt blive dyrt på den lange bane, siger Brian Gryning.

AutoPartner er en landsdækkende kæde bestående af over 240 frie autoværksteder, der servicerer og reparerer din bil efter bilfabrikkernes forskrifter og anvender reservedele af original kvalitet. www.autopartner.dk

Kilde: AutoPartner
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.